Glamping i Dalarna: Allt du behöver veta

Vill du prova något nytt i sommar? Varför inte åka på glamping i Dalarna? Detta vackra landskap i Sverige är hem för fantastisk natur och utomhusaktiviteter. I det här blogginlägget ger vi dig all information du behöver för att planera din perfekta glampingresa.

Vad är glamping och varför ska du prova det?

Glamping är en kombination av orden “glamourös” och “camping” Det är en typ av camping som bedrivs i lyxiga tält eller andra boenden, ofta med fler bekvämligheter än traditionell camping. Glamping är perfekt för dem som vill uppleva friluftslivet utan att behöva offra komforten.

För dig som skulle vilja testa på eller veta vart i Dalarna du kan boka din glamping upplevelse så kan du läsa mera om det här nedan.

tält

Tips på glamping platser i Dalarna

Här nedan så har vi listat 3 olika platser i Dalarna där du kan testa på glamping. Varje plats erbjuder något unikt och vi är säkra på att du kommer att njuta av din vistelse oavsett vilket ställe du väljer att besöka.

Leksand Strand

På camping Leksand Strand så finns det två olika varianter av glampingtält som man kan välja mellan. Då det är en stor camping så finns det också mycket aktiviteter som passar hela familjen.

Så om du har barn och vill testa på glamping kan detta ställe vara det rätta för er.

Korså Forest Camp

Nästa plats i Dalarna som vi vill tipsa om som erbjuder glamping är Korså Forest Camp. På den här glampingen så är du omgiven av vacker natur och vatten så du kommer att få bo lyxigt samtidigt som du har naturen som granne.

Denna glamping passar både dig som har familj eller som vill åka iväg själv med din kompis som partner.

Venjans Camping

Det sista tipset som vi kan ger er när det kommer till glamping i Dalarna är Venjans camping. Den här campingen erbjuder både vanlig camping men också glamping där dom har riktat in sig på vildmarken.

Så om du gillar äventyr och vill uppleva den svenska vildmarken så kan den här campingen i Dalarna vara något för dig.